Blog

met een doel

bereik je meer

ontvang gratis de tips!

Dé oplossing voor huiswerk-stress: een doel!

Uit onderzoek dat ik gedaan heb, bleek dat bij ruim 80% van de pubers het maken van huiswerk een regelrecht drama is.

Bij een kleine groep herstelde zich dit, naarmate het jaar vorderde. Maar bij de grote groep blijkt het een heel jaar dweilen met de kraan open te blijven. 

Dit hebben wij geleerd als het gaat om een schooljaar zonder proefwerk-paniek: je hebt als ouders een plan nodig. want als je een plan hebt, dan heb je ook een moment dat je, ruim voor de paniek toe gaat slaan, in kunt grijpen. En nee: het maken van dit plan, het stellen van deze doelen, kun je niet aan een puber vragen. Pubers hebben een lange termijn planning tot de volgende pauze. Pubers zijn bij de start van een schooljaar nog lang niet bezig met het overgangsrapport.   

Over doelen stellen én het belang hiervan hebben we een serie blogs geschreven met tips. Ontvang deze tips gratis in je mailbox!

Als je weet waar de reis heen gaat, weet je ook de route én je weet precies waar je stilstaat

Als je weet waar de reis heen gaat, weet je ook de route én je weet precies waar je stilstaat

Binnenkort breken de vakanties in Nederland weer uit. Massaal worden er tassen, koffers en rugzakken gepakt. Er worden koelboxen van zolder gehaald en de route uitgestippeld. Sommigen doen dit laatste zelf, anderen maken gebruik van een routeplanner. Hoe je je vakantie ook voorbereid: je besteed tijd en aandacht om er voor te zorgen dat je op de plaats van bestemming aankomt.

Lees meer
De truc om uitstelgedrag te voorkomen

De truc om uitstelgedrag te voorkomen

Uitstelgedrag is voor ouders één van de meest frustrerende problemen als het gaat om het maken van huiswerk. En van het doen van gevraagde klusjes in huis, maar dat is een ander onderwerp ;-). We herkennen het natuurlijk allemaal: geen zin, het kan ook nog wel even wachten, een rotklusje waar je motivatie voor moet kunnen opbrengen… 

Lees meer
Waarom zou je doelen stellen?

Waarom zou je doelen stellen?

Bij ruim 80% van de pubers is het maken van huiswerk een regelrecht drama. Bij een kleine groep herstelde zich dit naarmate het jaar vorderde. Maar bij de grote groep blijkt het een heel jaar dweilen met de kraan open te blijven.

Als ouders kunnen we de problemen aan zien komen maar… we hebben geen plan om de problemen te voorkomen. En we gaan, als het bijna – of helemaal – te laat is, actie ondernemen.

Lees meer

Met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Schrijf je in!

maak gebruik van de Snelle Harry korting en betaal € 12,95