Make-Up voor teens

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, op YouTube vinden pubers álle informatie die ze nodig hebben om zich op te maken. En ja; ik volg Dominique Sachse ook en ja: ik zit ook voor de spiegel en probeer haar tips op te volgen en er beter uit te zien met haar trucs. 

Maar wat blijkt? Als de foundation uitgesmeerd is, de highlights, de shadow, shader en poeder met die speciale kwast op precies de juiste plek is aangebracht, de krultang weer afgekoeld is en ik hoopvol in de spiegel kijk…

… dan ben ik nog steeds mezelf. En stiekem was er toch de hoop dat ik net iets meer zou lijken op die prachtige, zonder euh’s en ah’s pratende mevrouw. En natuurlijk hoop ik ook dat ik, net zoals Dominique, een badkamer heb die baadt in het kaarslicht…

 

Ik ben fan

En daarom ben ik fan van de ‘Make-Up Tips voor Teens van de vormgevers van Boel; géén meisjes die je laten zien hoe je (nóg) mooier wordt, geen rolmodellen met de bijbehorende verleiding om daar vreselijk op te gaan lijken maar een make-upcursus om te kunnen experimenteren, te leren wat bij het beste past met alleen jezelf als rolmodel voor de spiegel. Want Boel maakt gebruik van illustraties, niet van gestroomlijnde praatjes van vloggers (‘je moet gewoon jezelf zijn, want dan ben je op je mooist ‘– ja, duh! Daarom maak jij je ook zo druk over je Make-Up).

Dat is punt 1 waarom je je experimenteerde, make-uppende dochter deze waaier cadeau doet.

 

De basis van goede (huid-)verzorging

Maar er zijn meer redenen: in deze uitgave wordt aandacht gegeven aan de basis van er goed, mooi en verzorgd uitzien: schoonmaken! Je huid reinigen. En die stap wil je in menige YouTube-tutorial als basisingrediënt nog wel eens missen.

Dat maakt deze waaier ook meteen een mooi cadeautje voor een vader om te geven: als je er nog niet aan moet denken dat jouw dochter als een regelrechte vamp door de straat zwiert dan geef je haar deze waaier mét een setje reinigingsproducten!

Door naar punt 3: make-up en huidverzorging wordt niet als probleem gezien (je moet er beter uitzien) maar de makers gaan uit van ‘goed voor jezelf zorgen’; tips voor het omgaan met de door iedereen gehate pukkels wordt dan ook ‘tussen neus en lippen door’ gegeven (drink veel water, gebruik geen reiniging op basis van alcohol maar reinig wél elke dag!)

 

Geen kaalgeplukte kip

De tips kunnen voorkomen dat je dochter er als een kaalgeplukte kip uitziet omdat ze haar wenkbrauwen net iets te enthousiast te lijf is gegaan of er uitziet alsof ze diezelfde kip de kop heeft afgebeten met knalrode, uitgelopen lippenstift.

En dan is daar puntje 4: de waaier is zo leuk verpakt in een glanzend zakje met een pakje kwastjes dat je ook écht een cadeautje hebt.

En als laatste: mocht dit cadeautje niet in goede aarde vallen, dan heb jij geluk: de tips zijn begrijpelijk maar niet kinderachtig of betuttelend geschreven en daarmee ook prima geschikt voor moeders!

Voor wie is deze waaier met Make-Up tips extra leuk?

 • Voor vaders die alleen al zenuwachtig worden van een dochter die er uitziet als een vamp
 • Voor ouders die hun dochter graag een steuntje in de rug geven bij de eerste schreden in het make-uppende vrouwenleven
 • Voor moeders die het stiekem zelf ook leuk vinden; make-uptips krijgen
 • En natuurlijk als cadeautje voor die puber die niet kan wachten om te gaan experimenteren met al die prachtige kleurtjes, smeersels en kwasten!

 

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Jolanda

  Ja, ja, ja!!! Zo leuk, ook om samen met onze 11-jarige te doen!

  Antwoord
 2. Renée Tiggelman

  Dat klinkt als een heerlijk praktisch boek! Ik heb zelf de kunst van het make-uppen nooit goed onder de knie gekregen, ik ben altijd bang om door het leven te gaan met te felle oogschaduw of lippenstift die half verdwijnt of uitsmeert… Dus dan maar liever geen make-up. Maar nu mijn dochter de leeftijd krijgt (13) daarmee te experimenteren kan ik haar dus ook niet echt goed tips geven 🙁
  Het boek zou dus voor ons allebei heel nuttig zijn!

  Antwoord
 3. Heidi Verhorik

  Mijn dochter (14) experimenteert uitgebreid met make-up ’s avonds voor ze gaat slapen (i.p.v. lezen) Maar doet overdag alleen mascara op. Goede tips zouden welkom zijn (als er ook tips in staan voor Aziatische ogen)

  Antwoord
 4. N. Bijvoet

  Mijn dochter experimenteett ook graag. 13 jaar maar de ene meid op school is nog mooier dan de andere. You tube heeft zoveel video’s welke is juist. Ja het boek ziu meer dan welkom zijn

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!