Make-Up voor teens

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, op YouTube vinden pubers álle informatie die ze nodig hebben om zich op te maken. En ja; ik volg Dominique Sachse ook en ja: ik zit ook voor de spiegel en probeer haar tips op te volgen en er beter uit te zien met haar trucs. 

Maar wat blijkt? Als de foundation uitgesmeerd is, de highlights, de shadow, shader en poeder met die speciale kwast op precies de juiste plek is aangebracht, de krultang weer afgekoeld is en ik hoopvol in de spiegel kijk…

… dan ben ik nog steeds mezelf. En stiekem was er toch de hoop dat ik net iets meer zou lijken op die prachtige, zonder euh’s en ah’s pratende mevrouw. En natuurlijk hoop ik ook dat ik, net zoals Dominique, een badkamer heb die baadt in het kaarslicht…

 

Ik ben fan

En daarom ben ik fan van de ‘Make-Up Tips voor Teens van de vormgevers van Boel; géén meisjes die je laten zien hoe je (nóg) mooier wordt, geen rolmodellen met de bijbehorende verleiding om daar vreselijk op te gaan lijken maar een make-upcursus om te kunnen experimenteren, te leren wat bij het beste past met alleen jezelf als rolmodel voor de spiegel. Want Boel maakt gebruik van illustraties, niet van gestroomlijnde praatjes van vloggers (‘je moet gewoon jezelf zijn, want dan ben je op je mooist ‘– ja, duh! Daarom maak jij je ook zo druk over je Make-Up).

Dat is punt 1 waarom je je experimenteerde, make-uppende dochter deze waaier cadeau doet.

 

De basis van goede (huid-)verzorging

Maar er zijn meer redenen: in deze uitgave wordt aandacht gegeven aan de basis van er goed, mooi en verzorgd uitzien: schoonmaken! Je huid reinigen. En die stap wil je in menige YouTube-tutorial als basisingrediënt nog wel eens missen.

Dat maakt deze waaier ook meteen een mooi cadeautje voor een vader om te geven: als je er nog niet aan moet denken dat jouw dochter als een regelrechte vamp door de straat zwiert dan geef je haar deze waaier mét een setje reinigingsproducten!

Door naar punt 3: make-up en huidverzorging wordt niet als probleem gezien (je moet er beter uitzien) maar de makers gaan uit van ‘goed voor jezelf zorgen’; tips voor het omgaan met de door iedereen gehate pukkels wordt dan ook ‘tussen neus en lippen door’ gegeven (drink veel water, gebruik geen reiniging op basis van alcohol maar reinig wél elke dag!)

 

Geen kaalgeplukte kip

De tips kunnen voorkomen dat je dochter er als een kaalgeplukte kip uitziet omdat ze haar wenkbrauwen net iets te enthousiast te lijf is gegaan of er uitziet alsof ze diezelfde kip de kop heeft afgebeten met knalrode, uitgelopen lippenstift.

En dan is daar puntje 4: de waaier is zo leuk verpakt in een glanzend zakje met een pakje kwastjes dat je ook écht een cadeautje hebt.

En als laatste: mocht dit cadeautje niet in goede aarde vallen, dan heb jij geluk: de tips zijn begrijpelijk maar niet kinderachtig of betuttelend geschreven en daarmee ook prima geschikt voor moeders!

Voor wie is deze waaier met Make-Up tips extra leuk?

 • Voor vaders die alleen al zenuwachtig worden van een dochter die er uitziet als een vamp
 • Voor ouders die hun dochter graag een steuntje in de rug geven bij de eerste schreden in het make-uppende vrouwenleven
 • Voor moeders die het stiekem zelf ook leuk vinden; make-uptips krijgen
 • En natuurlijk als cadeautje voor die puber die niet kan wachten om te gaan experimenteren met al die prachtige kleurtjes, smeersels en kwasten!

 

4 Reacties

 1. Jolanda

  Ja, ja, ja!!! Zo leuk, ook om samen met onze 11-jarige te doen!

  Antwoord
 2. Renée Tiggelman

  Dat klinkt als een heerlijk praktisch boek! Ik heb zelf de kunst van het make-uppen nooit goed onder de knie gekregen, ik ben altijd bang om door het leven te gaan met te felle oogschaduw of lippenstift die half verdwijnt of uitsmeert… Dus dan maar liever geen make-up. Maar nu mijn dochter de leeftijd krijgt (13) daarmee te experimenteren kan ik haar dus ook niet echt goed tips geven 🙁
  Het boek zou dus voor ons allebei heel nuttig zijn!

  Antwoord
 3. Heidi Verhorik

  Mijn dochter (14) experimenteert uitgebreid met make-up ’s avonds voor ze gaat slapen (i.p.v. lezen) Maar doet overdag alleen mascara op. Goede tips zouden welkom zijn (als er ook tips in staan voor Aziatische ogen)

  Antwoord
 4. N. Bijvoet

  Mijn dochter experimenteett ook graag. 13 jaar maar de ene meid op school is nog mooier dan de andere. You tube heeft zoveel video’s welke is juist. Ja het boek ziu meer dan welkom zijn

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!