Selecteer een pagina

Make-Up voor teens

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, op YouTube vinden pubers álle informatie die ze nodig hebben om zich op te maken. En ja; ik volg Dominique Sachse ook en ja: ik zit ook voor de spiegel en probeer haar tips op te volgen en er beter uit te zien met haar trucs. 

Maar wat blijkt? Als de foundation uitgesmeerd is, de highlights, de shadow, shader en poeder met die speciale kwast op precies de juiste plek is aangebracht, de krultang weer afgekoeld is en ik hoopvol in de spiegel kijk…

… dan ben ik nog steeds mezelf. En stiekem was er toch de hoop dat ik net iets meer zou lijken op die prachtige, zonder euh’s en ah’s pratende mevrouw. En natuurlijk hoop ik ook dat ik, net zoals Dominique, een badkamer heb die baadt in het kaarslicht…

 

Ik ben fan

En daarom ben ik fan van de ‘Make-Up Tips voor Teens van de vormgevers van Boel; géén meisjes die je laten zien hoe je (nóg) mooier wordt, geen rolmodellen met de bijbehorende verleiding om daar vreselijk op te gaan lijken maar een make-upcursus om te kunnen experimenteren, te leren wat bij het beste past met alleen jezelf als rolmodel voor de spiegel. Want Boel maakt gebruik van illustraties, niet van gestroomlijnde praatjes van vloggers (‘je moet gewoon jezelf zijn, want dan ben je op je mooist ‘– ja, duh! Daarom maak jij je ook zo druk over je Make-Up).

Dat is punt 1 waarom je je experimenteerde, make-uppende dochter deze waaier cadeau doet.

 

De basis van goede (huid-)verzorging

Maar er zijn meer redenen: in deze uitgave wordt aandacht gegeven aan de basis van er goed, mooi en verzorgd uitzien: schoonmaken! Je huid reinigen. En die stap wil je in menige YouTube-tutorial als basisingrediënt nog wel eens missen.

Dat maakt deze waaier ook meteen een mooi cadeautje voor een vader om te geven: als je er nog niet aan moet denken dat jouw dochter als een regelrechte vamp door de straat zwiert dan geef je haar deze waaier mét een setje reinigingsproducten!

Door naar punt 3: make-up en huidverzorging wordt niet als probleem gezien (je moet er beter uitzien) maar de makers gaan uit van ‘goed voor jezelf zorgen’; tips voor het omgaan met de door iedereen gehate pukkels wordt dan ook ‘tussen neus en lippen door’ gegeven (drink veel water, gebruik geen reiniging op basis van alcohol maar reinig wél elke dag!)

 

Geen kaalgeplukte kip

De tips kunnen voorkomen dat je dochter er als een kaalgeplukte kip uitziet omdat ze haar wenkbrauwen net iets te enthousiast te lijf is gegaan of er uitziet alsof ze diezelfde kip de kop heeft afgebeten met knalrode, uitgelopen lippenstift.

En dan is daar puntje 4: de waaier is zo leuk verpakt in een glanzend zakje met een pakje kwastjes dat je ook écht een cadeautje hebt.

En als laatste: mocht dit cadeautje niet in goede aarde vallen, dan heb jij geluk: de tips zijn begrijpelijk maar niet kinderachtig of betuttelend geschreven en daarmee ook prima geschikt voor moeders!

Voor wie is deze waaier met Make-Up tips extra leuk?

  • Voor vaders die alleen al zenuwachtig worden van een dochter die er uitziet als een vamp
  • Voor ouders die hun dochter graag een steuntje in de rug geven bij de eerste schreden in het make-uppende vrouwenleven
  • Voor moeders die het stiekem zelf ook leuk vinden; make-uptips krijgen
  • En natuurlijk als cadeautje voor die puber die niet kan wachten om te gaan experimenteren met al die prachtige kleurtjes, smeersels en kwasten!

 

marina van der wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut. Marina is een ervaren opvoedkundige en runt een praktijk waarin ze ouders met opvoedvragen begeleidt. Ze weet veel van de ontwikkeling van kinderen, van klein tot groot. Marina schreef meerdere succesvolle boeken over kinderen en opvoeden. Ze is vaak in de media. Oh, en ze is zelf moeder van twee kinderen.

We hebben meer blogs geschreven

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Vaak hebben mensen het niet eens in de gaten, dat ze je met een goedbedoelde opmerking opzadelen met wéér een portie kritiek. En wat we te vaak vergeten is dat kritiek niet verdwijnt na een nachtje slapen: kritiek blijft je je hele leven achtervolgen.

Lees meer

Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas

Het huilen staat Stefanie* nader dan het lachen. Ze is zo ontzettend moe. En ze is haar luie pubers ook helemaal zat! Als ik tegen haar zeg ‘Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas’, kijkt ze me verbaasd aan.

Lees meer

Ik heb je beste vriendin gevonden

Op het moment dat wie dan ook het woordje ‘gewoon’ gebruikt in een zin om jou advies te geven, mag je van mij hard wegrennen. Als het om opvoeden gaat (en nog heel wat andere zaken in het leven), dan bestaat ‘gewoon’ helemaal niet. Want, als het dan zo ‘gewoon’ is, dan had je het wel gedáán!

Lees meer