Wijs met sociale media?

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.
We snappen het niet meer zo goed, dat internet-gedoe van onze kinderen… En ach, waarom zouden we ook?
En daarmee hebben we ons als ouders niet alleen buiten spel gezet, we blijken ook ronduit goedgelovige sukkels te zijn als het gaat om ons zicht op al die digitale activiteiten van ons kroost! Om je even ongerust te maken: bijna de helft van de pubers minimaliseert zijn of haar beeldscherm als één van de ouders binnenkomst. Misschien schrik je daar niet zo van, maar weet je dat  jouw puber één van die kinderen kan zijn die een apart e-mailaccount heeft aangemaakt waar jij niet van op de hoogte bent? Dat is toch een 16% van de pubers uit dit onderzoek. Nog eentje? Eén op de tien jongeren bezoekt wel eens een chatroom – da’s praten met vreemde mensen – en 52% van de ouders denkt er achter te kunnen komen wat hun puber allemaal op internet uitspookt.
Voor dat laatste heb ik een verrassing voor je: keep on dreaming! Als wij met z’n allen niet weten wát ze doen, welke social media onze kinderen gebruiken, dan weten we niets en komen we niets te weten ook! Dus: allemaal een Facebook-account aanmaken! Vandaag nog. En meteen even kijken op de website van www.mediawijsheid.nl Komende week is het de week van de mediawijsheid! Doe er je voordeel mee.
Zelf is Marina een fervent gebruiker van sociale media; twitter, linkedin en Facebook kennen voor haar weinig geheimen. Haar eigen zoons zijn twijfelachtig over de ‘vriendschap’ met hun moeder op Facebook. 

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!