Wijs met sociale media?

We snappen het niet meer zo goed, dat internet-gedoe van onze kinderen… En ach, waarom zouden we ook?
En daarmee hebben we ons als ouders niet alleen buiten spel gezet, we blijken ook ronduit goedgelovige sukkels te zijn als het gaat om ons zicht op al die digitale activiteiten van ons kroost! Om je even ongerust te maken: bijna de helft van de pubers minimaliseert zijn of haar beeldscherm als één van de ouders binnenkomst. Misschien schrik je daar niet zo van, maar weet je dat  jouw puber één van die kinderen kan zijn die een apart e-mailaccount heeft aangemaakt waar jij niet van op de hoogte bent? Dat is toch een 16% van de pubers uit dit onderzoek. Nog eentje? Eén op de tien jongeren bezoekt wel eens een chatroom – da’s praten met vreemde mensen – en 52% van de ouders denkt er achter te kunnen komen wat hun puber allemaal op internet uitspookt.
Voor dat laatste heb ik een verrassing voor je: keep on dreaming! Als wij met z’n allen niet weten wát ze doen, welke social media onze kinderen gebruiken, dan weten we niets en komen we niets te weten ook! Dus: allemaal een Facebook-account aanmaken! Vandaag nog. En meteen even kijken op de website van www.mediawijsheid.nl Komende week is het de week van de mediawijsheid! Doe er je voordeel mee.
Zelf is Marina een fervent gebruiker van sociale media; twitter, linkedin en Facebook kennen voor haar weinig geheimen. Haar eigen zoons zijn twijfelachtig over de ‘vriendschap’ met hun moeder op Facebook. 

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!