Selecteer een pagina

‘Ik verveeeeeeeel me…

‘Ik verveel me zoooo….’ Ik wil je natuurlijk niet bang maken, maar bereid je er maar op voor: een dikke kans dat je dit komende week op een gegeven moment gaat horen. ‘Ik verveel me zo’ is zo’n opvoeddingetje waar menige moeder zich echt kapot aan kan ergeren. Uit een onderzoekje, waar ik mijn volgers op Facebook de afgelopen weken mee heb verveeld, blijkt dat bijna een kwart van de ouders écht gék wordt van dat luie, slome gezeur. Staat dan weer wel een groep van meer dan 25% tegenover die denkt ‘je zoekt het maar uit, zo komt dat brein van jou weer een beetje tot rust. En laten we eerlijk zijn: daar zit ook iets in.

Vervelen hoort een beetje bij kinderen. Het is een lekkere manier om even te hangen en niets te doen. Zeker niet slecht na een periode van bijvoorbeeld veel veranderingen, spanning en sensatie. Het kan ook zijn dat je kind te weinig uitdaging krijgt; kinderen leren voortdurend. Hun brein is daar helemaal op ingesteld. Als het dan te weinig prikkels krijgt, is het ook weer niet goed. En als vaders en moeders moeten we daar dan een beetje tussen door laveren.

Hier alvast een tip: maak een ideeënpot voor de vakantie. Elke dag een verrassing wat jullie gaan doen!

Fijne vakantie!

Marina wel horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

marina van der wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut. Marina is een ervaren opvoedkundige en runt een praktijk waarin ze ouders met opvoedvragen begeleidt. Ze weet veel van de ontwikkeling van kinderen, van klein tot groot. Marina schreef meerdere succesvolle boeken over kinderen en opvoeden. Ze is vaak in de media. Oh, en ze is zelf moeder van twee kinderen.

We hebben meer blogs geschreven

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Vaak hebben mensen het niet eens in de gaten, dat ze je met een goedbedoelde opmerking opzadelen met wéér een portie kritiek. En wat we te vaak vergeten is dat kritiek niet verdwijnt na een nachtje slapen: kritiek blijft je je hele leven achtervolgen.

Lees meer

Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas

Het huilen staat Stefanie* nader dan het lachen. Ze is zo ontzettend moe. En ze is haar luie pubers ook helemaal zat! Als ik tegen haar zeg ‘Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas’, kijkt ze me verbaasd aan.

Lees meer

Ik heb je beste vriendin gevonden

Op het moment dat wie dan ook het woordje ‘gewoon’ gebruikt in een zin om jou advies te geven, mag je van mij hard wegrennen. Als het om opvoeden gaat (en nog heel wat andere zaken in het leven), dan bestaat ‘gewoon’ helemaal niet. Want, als het dan zo ‘gewoon’ is, dan had je het wel gedáán!

Lees meer