‘Ik verveeeeeeeel me…

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

‘Ik verveel me zoooo….’ Ik wil je natuurlijk niet bang maken, maar bereid je er maar op voor: een dikke kans dat je dit komende week op een gegeven moment gaat horen. ‘Ik verveel me zo’ is zo’n opvoeddingetje waar menige moeder zich echt kapot aan kan ergeren. Uit een onderzoekje, waar ik mijn volgers op Facebook de afgelopen weken mee heb verveeld, blijkt dat bijna een kwart van de ouders écht gék wordt van dat luie, slome gezeur. Staat dan weer wel een groep van meer dan 25% tegenover die denkt ‘je zoekt het maar uit, zo komt dat brein van jou weer een beetje tot rust. En laten we eerlijk zijn: daar zit ook iets in.

Vervelen hoort een beetje bij kinderen. Het is een lekkere manier om even te hangen en niets te doen. Zeker niet slecht na een periode van bijvoorbeeld veel veranderingen, spanning en sensatie. Het kan ook zijn dat je kind te weinig uitdaging krijgt; kinderen leren voortdurend. Hun brein is daar helemaal op ingesteld. Als het dan te weinig prikkels krijgt, is het ook weer niet goed. En als vaders en moeders moeten we daar dan een beetje tussen door laveren.

Hier alvast een tip: maak een ideeënpot voor de vakantie. Elke dag een verrassing wat jullie gaan doen!

Fijne vakantie!

Marina wel horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

0 reacties

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!