‘Ik verveeeeeeeel me…

‘Ik verveel me zoooo….’ Ik wil je natuurlijk niet bang maken, maar bereid je er maar op voor: een dikke kans dat je dit komende week op een gegeven moment gaat horen. ‘Ik verveel me zo’ is zo’n opvoeddingetje waar menige moeder zich echt kapot aan kan ergeren. Uit een onderzoekje, waar ik mijn volgers op Facebook de afgelopen weken mee heb verveeld, blijkt dat bijna een kwart van de ouders écht gék wordt van dat luie, slome gezeur. Staat dan weer wel een groep van meer dan 25% tegenover die denkt ‘je zoekt het maar uit, zo komt dat brein van jou weer een beetje tot rust. En laten we eerlijk zijn: daar zit ook iets in.

Vervelen hoort een beetje bij kinderen. Het is een lekkere manier om even te hangen en niets te doen. Zeker niet slecht na een periode van bijvoorbeeld veel veranderingen, spanning en sensatie. Het kan ook zijn dat je kind te weinig uitdaging krijgt; kinderen leren voortdurend. Hun brein is daar helemaal op ingesteld. Als het dan te weinig prikkels krijgt, is het ook weer niet goed. En als vaders en moeders moeten we daar dan een beetje tussen door laveren.

Hier alvast een tip: maak een ideeënpot voor de vakantie. Elke dag een verrassing wat jullie gaan doen!

Fijne vakantie!

Marina wel horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

0 Comments

0 reacties

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!