Selecteer een pagina

Gaat het ons als ouders ooit lukken?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Mam, het is vakantie en misschien de enige mooie avond…’ Deze redenatie en twee hondstrouwe ogen hadden me natuurlijk ook kunnen waarschuwen. Maar nee, ook deze moeder loopt er met boter en suiker in. Natuurlijk is het heerlijk als je ‘s avonds bij een vuurtje buiten kunt zitten. En natuurlijk heb ik graag dat mijn kinderen met vrienden bij ons thuis zijn. Het antwoord is dan ook: goed. Met als aanvulling: denk aan de buren.

Zelf ben ik naar een hernieuwde kennismaking met een jeugdvriendin. Precies op het moment waarop ik herinneringen aan het ophalen ben, worden in mijn achtertuin herinneringen geboren. Ik vind dat een mooi idee.

Of deze genoeglijke avond herinnerd zal worden, dat vraag ik me inmiddels af. Als er een nieuwe dag is aangebroken en de troep is opgeruimd zit ik met een katterig gevoel door slaapgebrek aan de ontbijttafel. En ik ben woedend.

Woest was ik bij het zien van het te grote aantal lege bierflesjes, gekoppeld aan het aantal aanwezigen rondom de tuintafel. En niet alleen woest. Ook teleurgesteld maar vooral: gefrustreerd! Op mijn woorden “in dit huis wil ik géén sterkte drank gedronken zien worden door jullie én hier geldt een maximum aan aantal biertjes” was maar één antwoord: ‘dan gaan we wel naar een huis waar dat wel mag.’

Gaat het ons als ouders ooit lukken om theorie en praktijk samen te brengen? Elkaar steunen in een gezond alcoholbeleid en dit ook daadwerkelijk uit te voeren?

Marina van der Wal is moeder van twee pubers die graag een feestje vieren.  Samen met Jan Dijkgraaf schreef zij ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek‘. Binnen een maand beleefde dit boek de derde druk. 

Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl
Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal
Twitter: @marinavanderwal  |   @puberboek   |   @puberexpert

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

marina van der wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut. Marina is een ervaren opvoedkundige en runt een praktijk waarin ze ouders met opvoedvragen begeleidt. Ze weet veel van de ontwikkeling van kinderen, van klein tot groot. Marina schreef meerdere succesvolle boeken over kinderen en opvoeden. Ze is vaak in de media. Oh, en ze is zelf moeder van twee kinderen.

We hebben meer blogs geschreven

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Vaak hebben mensen het niet eens in de gaten, dat ze je met een goedbedoelde opmerking opzadelen met wéér een portie kritiek. En wat we te vaak vergeten is dat kritiek niet verdwijnt na een nachtje slapen: kritiek blijft je je hele leven achtervolgen.

Lees meer

Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas

Het huilen staat Stefanie* nader dan het lachen. Ze is zo ontzettend moe. En ze is haar luie pubers ook helemaal zat! Als ik tegen haar zeg ‘Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas’, kijkt ze me verbaasd aan.

Lees meer

Ik heb je beste vriendin gevonden

Op het moment dat wie dan ook het woordje ‘gewoon’ gebruikt in een zin om jou advies te geven, mag je van mij hard wegrennen. Als het om opvoeden gaat (en nog heel wat andere zaken in het leven), dan bestaat ‘gewoon’ helemaal niet. Want, als het dan zo ‘gewoon’ is, dan had je het wel gedáán!

Lees meer