Gaat het ons als ouders ooit lukken?

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Mam, het is vakantie en misschien de enige mooie avond…’ Deze redenatie en twee hondstrouwe ogen hadden me natuurlijk ook kunnen waarschuwen. Maar nee, ook deze moeder loopt er met boter en suiker in. Natuurlijk is het heerlijk als je ‘s avonds bij een vuurtje buiten kunt zitten. En natuurlijk heb ik graag dat mijn kinderen met vrienden bij ons thuis zijn. Het antwoord is dan ook: goed. Met als aanvulling: denk aan de buren.

Zelf ben ik naar een hernieuwde kennismaking met een jeugdvriendin. Precies op het moment waarop ik herinneringen aan het ophalen ben, worden in mijn achtertuin herinneringen geboren. Ik vind dat een mooi idee.

Of deze genoeglijke avond herinnerd zal worden, dat vraag ik me inmiddels af. Als er een nieuwe dag is aangebroken en de troep is opgeruimd zit ik met een katterig gevoel door slaapgebrek aan de ontbijttafel. En ik ben woedend.

Woest was ik bij het zien van het te grote aantal lege bierflesjes, gekoppeld aan het aantal aanwezigen rondom de tuintafel. En niet alleen woest. Ook teleurgesteld maar vooral: gefrustreerd! Op mijn woorden “in dit huis wil ik géén sterkte drank gedronken zien worden door jullie én hier geldt een maximum aan aantal biertjes” was maar één antwoord: ‘dan gaan we wel naar een huis waar dat wel mag.’

Gaat het ons als ouders ooit lukken om theorie en praktijk samen te brengen? Elkaar steunen in een gezond alcoholbeleid en dit ook daadwerkelijk uit te voeren?

Marina van der Wal is moeder van twee pubers die graag een feestje vieren.  Samen met Jan Dijkgraaf schreef zij ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek‘. Binnen een maand beleefde dit boek de derde druk. 

Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl
Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal
Twitter: @marinavanderwal  |   @puberboek   |   @puberexpert

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Samen ben je de basis van je gezin

Samen ben je de basis van je gezin

Als we vragen waar Sharon zich zorgen over maakt, ontdekken we dat het stel elkaar eigenlijk nog niet zo heel erg lang kent. Sharon blijkt, ondanks de anticonceptie, bij hun derde afspraakje zwanger te zijn geworden. En daar vinden de twijfels en vragen die Sharon heeft hun oorsprong: kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg om een gezin te starten? en: als je elkaar nog niet goed kent, hoe ga je er, met een baby, voor zorgen dat je elkaar als man en vrouw beter leert kennen en niet meteen als ‘pappa en mamma’?

Lees meer
Gevaarlijke spelletjes

Gevaarlijke spelletjes

Ook jij schrok je natuurlijk helemaal kapot toen je hoorde van de nieuwste trend onder jongeren. Elkaar gezellig de halsslagader dichtknijpen. Tips voor een gesprek met jouw zoon of dochter.

Lees meer
Eenzaam verdriet

Eenzaam verdriet

Irene vertelt: Al voor de lockdown startte zag onze zoon van 16 zijn vrienden eigenlijk niet meer. Wij waren daar...

Lees meer
Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Nora zit snikkend bij ons aan tafel. Na veel gedoe en een scheiding die lange tijd niet vanzelf ging, om het maar zachtjes uit te drukken, was ze zó blij om de liefde weer te vinden. Nu heeft ze alleen nog maar het gevoel dat ze op eieren moet lopen om niemand te kwetsen. ‘Moet ik dan tussen mijn eigen geluk en het geluk van mijn kinderen kiezen?’

Lees meer
Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!