Gaat het ons als ouders ooit lukken?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Mam, het is vakantie en misschien de enige mooie avond…’ Deze redenatie en twee hondstrouwe ogen hadden me natuurlijk ook kunnen waarschuwen. Maar nee, ook deze moeder loopt er met boter en suiker in. Natuurlijk is het heerlijk als je ‘s avonds bij een vuurtje buiten kunt zitten. En natuurlijk heb ik graag dat mijn kinderen met vrienden bij ons thuis zijn. Het antwoord is dan ook: goed. Met als aanvulling: denk aan de buren.

Zelf ben ik naar een hernieuwde kennismaking met een jeugdvriendin. Precies op het moment waarop ik herinneringen aan het ophalen ben, worden in mijn achtertuin herinneringen geboren. Ik vind dat een mooi idee.

Of deze genoeglijke avond herinnerd zal worden, dat vraag ik me inmiddels af. Als er een nieuwe dag is aangebroken en de troep is opgeruimd zit ik met een katterig gevoel door slaapgebrek aan de ontbijttafel. En ik ben woedend.

Woest was ik bij het zien van het te grote aantal lege bierflesjes, gekoppeld aan het aantal aanwezigen rondom de tuintafel. En niet alleen woest. Ook teleurgesteld maar vooral: gefrustreerd! Op mijn woorden “in dit huis wil ik géén sterkte drank gedronken zien worden door jullie én hier geldt een maximum aan aantal biertjes” was maar één antwoord: ‘dan gaan we wel naar een huis waar dat wel mag.’

Gaat het ons als ouders ooit lukken om theorie en praktijk samen te brengen? Elkaar steunen in een gezond alcoholbeleid en dit ook daadwerkelijk uit te voeren?

Marina van der Wal is moeder van twee pubers die graag een feestje vieren.  Samen met Jan Dijkgraaf schreef zij ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek‘. Binnen een maand beleefde dit boek de derde druk. 

Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl
Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal
Twitter: @marinavanderwal  |   @puberboek   |   @puberexpert

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!