Gaat het ons als ouders ooit lukken?

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Mam, het is vakantie en misschien de enige mooie avond…’ Deze redenatie en twee hondstrouwe ogen hadden me natuurlijk ook kunnen waarschuwen. Maar nee, ook deze moeder loopt er met boter en suiker in. Natuurlijk is het heerlijk als je ‘s avonds bij een vuurtje buiten kunt zitten. En natuurlijk heb ik graag dat mijn kinderen met vrienden bij ons thuis zijn. Het antwoord is dan ook: goed. Met als aanvulling: denk aan de buren.

Zelf ben ik naar een hernieuwde kennismaking met een jeugdvriendin. Precies op het moment waarop ik herinneringen aan het ophalen ben, worden in mijn achtertuin herinneringen geboren. Ik vind dat een mooi idee.

Of deze genoeglijke avond herinnerd zal worden, dat vraag ik me inmiddels af. Als er een nieuwe dag is aangebroken en de troep is opgeruimd zit ik met een katterig gevoel door slaapgebrek aan de ontbijttafel. En ik ben woedend.

Woest was ik bij het zien van het te grote aantal lege bierflesjes, gekoppeld aan het aantal aanwezigen rondom de tuintafel. En niet alleen woest. Ook teleurgesteld maar vooral: gefrustreerd! Op mijn woorden “in dit huis wil ik géén sterkte drank gedronken zien worden door jullie én hier geldt een maximum aan aantal biertjes” was maar één antwoord: ‘dan gaan we wel naar een huis waar dat wel mag.’

Gaat het ons als ouders ooit lukken om theorie en praktijk samen te brengen? Elkaar steunen in een gezond alcoholbeleid en dit ook daadwerkelijk uit te voeren?

Marina van der Wal is moeder van twee pubers die graag een feestje vieren.  Samen met Jan Dijkgraaf schreef zij ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek‘. Binnen een maand beleefde dit boek de derde druk. 

Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl
Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal
Twitter: @marinavanderwal  |   @puberboek   |   @puberexpert

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!