Witte vlekken

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

Witte vlekken op mijn donkerblauwe jasje. Natuurlijk nét voordat ik weg moet, en je wilt het geloven of niet, maar die afspraak is zo belangrijk dat een jasje met witte vegen niet kán. En zonder jasje is (natuurlijk) ook geen optie. En als dat donker blauwe jasje niet kan, wat moet ik dan aantrekken?
Kortom: stress van de werkende moeder die-niets-heeft-om-aan-te-trekken.
Ik dacht met twee zindelijke pubers die smerige witte baby-vlekken wel achter de rug te hebben. Je kent ze wel, van die valse vlekken die pas zichtbaar worden als je net op het punt staat om je auto in te stappen. En dat doe je dan weer vijf minuten te laat omdat je perse je lippen nog even moest stiften.
In ieder geval; ik dacht er af te zijn, met twee pubers in huis. Maar niets is minder waar. Die pubers treft in deze ook totaal geen blaam. Met het in huis halen van twee onstuimige boxers beginnen we gewoon weer van voren af aan met het witte-vlekken-feest.
Met als enige verschil dat we nu de belofte hebben dat er nooit een einde zal komen aan die begroetings-vlekken op je jasje, blousje, broek of rok. En die honden maakt het ook niet uit of je net binnenkomt of weg zult gaan; zodra iemand maar in de buurt van de haldeur durft te komen begint het feest weer van voren af aan.
Je snapt: ik heb dus ook vandaag niets, maar dan ook niets om aan te trekken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!