Witte vlekken


Witte vlekken op mijn donkerblauwe jasje. Natuurlijk nét voordat ik weg moet, en je wilt het geloven of niet, maar die afspraak is zo belangrijk dat een jasje met witte vegen niet kán. En zonder jasje is (natuurlijk) ook geen optie. En als dat donker blauwe jasje niet kan, wat moet ik dan aantrekken?
Kortom: stress van de werkende moeder die-niets-heeft-om-aan-te-trekken.
Ik dacht met twee zindelijke pubers die smerige witte baby-vlekken wel achter de rug te hebben. Je kent ze wel, van die valse vlekken die pas zichtbaar worden als je net op het punt staat om je auto in te stappen. En dat doe je dan weer vijf minuten te laat omdat je perse je lippen nog even moest stiften.
In ieder geval; ik dacht er af te zijn, met twee pubers in huis. Maar niets is minder waar. Die pubers treft in deze ook totaal geen blaam. Met het in huis halen van twee onstuimige boxers beginnen we gewoon weer van voren af aan met het witte-vlekken-feest.
Met als enige verschil dat we nu de belofte hebben dat er nooit een einde zal komen aan die begroetings-vlekken op je jasje, blousje, broek of rok. En die honden maakt het ook niet uit of je net binnenkomt of weg zult gaan; zodra iemand maar in de buurt van de haldeur durft te komen begint het feest weer van voren af aan.
Je snapt: ik heb dus ook vandaag niets, maar dan ook niets om aan te trekken!
Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!