Proefwerkweek… alweer!

De eerste proefwerkweek van het jaar is op dit moment op haar hoogtepunt. Of dieptepunt. Het is maar hoe je het bekijkt.

‘Moet jij niet eens gaan leren?’ ‘Welk vak staat er morgen op het programma?’ (over die van vandaag dúrf ik niet eens iets te vragen). Samen met een aantal collega-ouders heb ik inmiddels vastgesteld dat de gemiddelden op school met sprongen omhoog gaan, als er ook cijfers voor het spelen van games uitgedeeld gaan worden.

Levels op GTA die direct omgezet worden in harde punten. Ik ben voor. Dan is zo’n spel, waar ik als oppertuttebel toch niets van begrijp, eindelijk ergens goed voor.

Maar goed, ik ben voor de vierde keer in mijn leven in een examenjaar beland. Als moeder dan. De jaren waarin ik zelf examen deed vergeet ik liever. De traditie die ik van huis uit meegekregen heb, die wordt dan wel weer ingezet: pannenkoeken als ontbijt. Omdat je van die granen automatisch beter na zou gaan denken. ‘Nu nog vertrouwen in mijn cijfers hebben’, zegt Puber2 terwijl hij glimlachend zijn bord aanpakt.

Ik bedoel maar: hoogtepunt!

Reageren? Dat kan via Facebook: www.facebook.com/marinavanderwal


Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Twitter: @marinavanderwal

 

Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

0 Comments

0 reacties

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!