Selecteer een pagina

Proefwerkweek… alweer!

De eerste proefwerkweek van het jaar is op dit moment op haar hoogtepunt. Of dieptepunt. Het is maar hoe je het bekijkt.

‘Moet jij niet eens gaan leren?’ ‘Welk vak staat er morgen op het programma?’ (over die van vandaag dúrf ik niet eens iets te vragen). Samen met een aantal collega-ouders heb ik inmiddels vastgesteld dat de gemiddelden op school met sprongen omhoog gaan, als er ook cijfers voor het spelen van games uitgedeeld gaan worden.

Levels op GTA die direct omgezet worden in harde punten. Ik ben voor. Dan is zo’n spel, waar ik als oppertuttebel toch niets van begrijp, eindelijk ergens goed voor.

Maar goed, ik ben voor de vierde keer in mijn leven in een examenjaar beland. Als moeder dan. De jaren waarin ik zelf examen deed vergeet ik liever. De traditie die ik van huis uit meegekregen heb, die wordt dan wel weer ingezet: pannenkoeken als ontbijt. Omdat je van die granen automatisch beter na zou gaan denken. ‘Nu nog vertrouwen in mijn cijfers hebben’, zegt Puber2 terwijl hij glimlachend zijn bord aanpakt.

Ik bedoel maar: hoogtepunt!

Reageren? Dat kan via Facebook: www.facebook.com/marinavanderwal


Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Twitter: @marinavanderwal

 

marina van der wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut. Marina is een ervaren opvoedkundige en runt een praktijk waarin ze ouders met opvoedvragen begeleidt. Ze weet veel van de ontwikkeling van kinderen, van klein tot groot. Marina schreef meerdere succesvolle boeken over kinderen en opvoeden. Ze is vaak in de media. Oh, en ze is zelf moeder van twee kinderen.

We hebben meer blogs geschreven

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Vaak hebben mensen het niet eens in de gaten, dat ze je met een goedbedoelde opmerking opzadelen met wéér een portie kritiek. En wat we te vaak vergeten is dat kritiek niet verdwijnt na een nachtje slapen: kritiek blijft je je hele leven achtervolgen.

Lees meer

Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas

Het huilen staat Stefanie* nader dan het lachen. Ze is zo ontzettend moe. En ze is haar luie pubers ook helemaal zat! Als ik tegen haar zeg ‘Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas’, kijkt ze me verbaasd aan.

Lees meer

Ik heb je beste vriendin gevonden

Op het moment dat wie dan ook het woordje ‘gewoon’ gebruikt in een zin om jou advies te geven, mag je van mij hard wegrennen. Als het om opvoeden gaat (en nog heel wat andere zaken in het leven), dan bestaat ‘gewoon’ helemaal niet. Want, als het dan zo ‘gewoon’ is, dan had je het wel gedáán!

Lees meer