Proefwerkweek… alweer!

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

De eerste proefwerkweek van het jaar is op dit moment op haar hoogtepunt. Of dieptepunt. Het is maar hoe je het bekijkt.

‘Moet jij niet eens gaan leren?’ ‘Welk vak staat er morgen op het programma?’ (over die van vandaag dúrf ik niet eens iets te vragen). Samen met een aantal collega-ouders heb ik inmiddels vastgesteld dat de gemiddelden op school met sprongen omhoog gaan, als er ook cijfers voor het spelen van games uitgedeeld gaan worden.

Levels op GTA die direct omgezet worden in harde punten. Ik ben voor. Dan is zo’n spel, waar ik als oppertuttebel toch niets van begrijp, eindelijk ergens goed voor.

Maar goed, ik ben voor de vierde keer in mijn leven in een examenjaar beland. Als moeder dan. De jaren waarin ik zelf examen deed vergeet ik liever. De traditie die ik van huis uit meegekregen heb, die wordt dan wel weer ingezet: pannenkoeken als ontbijt. Omdat je van die granen automatisch beter na zou gaan denken. ‘Nu nog vertrouwen in mijn cijfers hebben’, zegt Puber2 terwijl hij glimlachend zijn bord aanpakt.

Ik bedoel maar: hoogtepunt!

Reageren? Dat kan via Facebook: www.facebook.com/marinavanderwal


Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Twitter: @marinavanderwal

 

0 reacties

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!