Mijn dochter een zorgproject?

Blij met een stabiel vriendje voor mijn dochter

Mijn dochter (16) is een doorzetter. Ze heeft, onder andere door veel tegenslag in mijn leven, veel meegemaakt en dat heeft zo z’n sporen achter gelaten. Dat ze nu in staat is een MBO opleiding te volgen, dat haar schoolresultaten goed zijn en ze goed draait op haar stage, daar ben ik enorm blij mee! Ze is blij, heeft een trouwe vriendinnengroep om zich heen waar ze regelmatig leuke dingen mee doet en een baantje naast haar opleiding. Het is zo’n kind waarvan je zegt ‘die komt er wel!’ ondanks het feit dat ze wel haar kwetsbare momenten heeft.

Ze heeft sinds een half jaar verkering met een leuke jongen. Een aardige, behulpzame jongen met een compleet tegenovergestelde jeugd: stabiel, zijn ouders zijn nog steeds heel gelukkig samen. Hij is, naast haar vriendje ook een luisterend oor en ik zie ze steeds meer naar elkaar toegroeien.

Pas geleden was mijn dochter in tranen; de moeder van haar vriendje heeft haar twijfels over hun relatie; ze vindt dat hij teveel tijd, energie en aandacht in een ‘zorgproject’ investeert. Ze wil graag dat haar zoon een relatie heeft waarin beiden ‘meer gelijkwaardig zijn’.

Samen zaten ze hier een week geleden huilend op de bank omdat ze niet goed weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Mijn dochter voelt zich niet meer welkom bij haar vriendje en hij heeft het gevoel dat hij moet kiezen. Hoe ga je hier nu mee om als moeder? Hebben ouders in dit gezelschap tips?

Heeft iemand een tip voor deze moeder? Of vertel je je eigen ervaring om haar een hart onder de riem te steken?

Voor de opvoedbreinbrekers geldt altijd: wees lief in je reacties en help elkaar met je antwoord vérder in plaats van iemand in de put te praten…

Heb je zelf een opvoedbreinbreker? Stel jouw vraag via opvoedvragen@marinavanderwal.nl of stuur een pb via Facebook. Vragen worden áltijd anoniem geplaatst!

Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. anna

    Oei. Mond houden. Je ziet wat de andere moeder heeft aangericht. Als ze echt naar elkaar toegroeien komt ze sterker uit de relatie dan ze er in is gegaan, Goed voor haar. (ik hang . zelf boven mijn bed, voor later)

    Antwoord
  2. Tessa

    Stel voor dat ze aan de schoonmoeder (schoonloeder?) laten merken hoe pijnlijk ze dit vinden. Het zou een goede opening voor een gesprek kunnen zijn. En wellicht die vrouw eens vragen wat de relatie met haar man voor haar heeft betekend? Heeft hij haar niet ook door dik en dun gesteund, naar haar als vrouw geluisterd, haar bijgestaan in al haar emoties? Of is zij juist verhard doordat hij dat niet deed? En wil ze daarom niet dat haar zoon een emotionele vrouw kiest? Nou ja, dit gaat natuurlijk veel te ver voor een gesprek tussen puberzoon en moeder, maar toch… Steun je dochter en blijf naast/achter haar staan in hoe ze is. Jullie band en jouw bewondering voor haar klinken geweldig.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!