Marina Leest: Pubermania

Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Lisette

  Ik ben helemaal enthousiast na jullie filmpje. We zijn al aan de slag gegaan met de eenblikagenda, maar ben erg benieuwd want ik denk dat uw boek ons nog verder kan helpen.
  We zouden heel graag de set winnen en uw tips uitproberen met onze pubers.
  Alvast bedankt!
  Groeten, Lisette

  Antwoord
 2. Simone Hoogland

  Onze dochter met PDDNos is net op haar nieuwe school gestart als brugpieper. Is dat leuk? Nee.
  Alles is ander en alles is nieuw. Huiswerk is een ramp. Alles gaat in een vertraagd tempo omdat de hakjes in t zand staan en we er geen zin in hebben. Wat zo zonde is. Ze is VWO getoetst, maar we laten haar MAvo/Havo doen. Omdat ze vaak een “vol hoofd” (door al die nieuwe manieren van leren) heeft pikt ze de dingen niet zo snel op en verliest ze overzicht. Wij zitten soms met 2 ouders en onze dochter huiswerk te maken en uit te zoeken. Gewoonweg omdat we niet weten hoe we dit makkelijker kunnen maken voor haar. Terwijl ze vorig jaar nog zo zelfstandig was. Help.

  Antwoord
 3. Annet

  Ik zou dit heel graag willen doen met onze zoon. Hoop dat ik een exemplaar win !!!

  Antwoord
 4. Patricia Veenendaal

  Af en toe is het echt een worsteling als alleenstaande ouder met een puber die ook nog eens diabetes heeft. Alle handvatten zijn zo welkom! Daarom hoop ik kans te maken op één van deze exemplaren! Groetjes Patricia

  Antwoord
 5. Marielle

  Hallo, wij zouden het boek graag willen winnen omdat we 8 pubers in ons gezinshuis en zelfstandigheidhuis hebben en af en toe alle hulp kunnen gebruiken in het managen van hun pubergedrag 😄😄😄😄 groetjes Marielle

  Antwoord
 6. Els Leemans

  Oh, zou heel graag een exemplaar willen winnen.

  Met 2 (beginnende) pubers in huis, is dat boek meer als welkom!

  Groetjes

  Els

  Antwoord
 7. Astrid Veeningen

  Ik zou graag het boek willen winnen omdat mijn budget als alleenstaande tienermama van tweelingdochters van net 14 niet zo groot is en het boek mij wel erg leuk en leerzaam lijkt. Het pubert namelijk behoorlijk in mijn huis.

  Antwoord
 8. nancy boot

  Als je hopeloos denkt te zijn in het moederschap, pak je alles aan!

  Antwoord
 9. Danissa Tete

  Alle tips, trucs, wijze en lieve woorden om het puberbrein te begrijpen zijn welkom.
  Met alleen het geven van ❤️en aandacht kom ik iets te kort.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!