Hoe ga je om met een puber die stress ervaart

Hoe help ik mijn puber met stress om te gaan deel 2

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. petra

  Hallo,

  Ik heb een (hele lieve) zoon van krap 15 jaar. De afgelopen jaar is hij mega fysiek gegroeid. Hij is altijd moe en lusteloos. Eet gezond en sport veel.
  De laatste tijd is hij echter zo moe dat sporten lastig is. Ook op school (HAVO/VWO klas 2) ontbreekt de nodige motivatie, helemaal nu de zomervakantie in zicht is. Ook heeft hij al 4 weken maagklachten maar zegt dat hij geen stress heeft of ergens mee zit. Hij heeft wel het gevoel dat alles moet, dus hij moet naar school (want hij is minderjarig), hij moet huiswerk maken, hij moet … nou ja alles.
  De huisarts heeft gezegd dat hij een maagvirus heeft maar dit duurt nu al meer dan 4 weken. Voorheen kon hij ook wel moe zijn of groeipijnen hebben maar dan kon hij nog sporten om zo eventuele frustratie kwijt te raken.

  Als ouder vind ik het lastig/moeilijk om hem te motiveren. Op youtube zijn er ook geen motivatiefilmpjes te vinden voor pubers (gat in de markt denk ik dan).

  Wie herkent dit en hoe ga je er dan mee om?

  Petra

  Antwoord
  • marina

   Dag Petra,
   Deze vraag kun je het beste stellen in de groep ‘Opvoedbreinbrekers’ op Facebook. (via facebook.com/marinavanderwal) Een groep ouders denkt dan graag met je mee!
   In de Online cursus ‘Happy Huiswerk’ en tijdens de masterclasses ga ik regelmatig in op het thema ‘motivatie’.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!