Hoe help ik mijn puber met stress om te gaan deel 2

blog

Hoe ga je om met een puber die stress ervaart

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

2 Reacties

 1. petra

  Hallo,

  Ik heb een (hele lieve) zoon van krap 15 jaar. De afgelopen jaar is hij mega fysiek gegroeid. Hij is altijd moe en lusteloos. Eet gezond en sport veel.
  De laatste tijd is hij echter zo moe dat sporten lastig is. Ook op school (HAVO/VWO klas 2) ontbreekt de nodige motivatie, helemaal nu de zomervakantie in zicht is. Ook heeft hij al 4 weken maagklachten maar zegt dat hij geen stress heeft of ergens mee zit. Hij heeft wel het gevoel dat alles moet, dus hij moet naar school (want hij is minderjarig), hij moet huiswerk maken, hij moet … nou ja alles.
  De huisarts heeft gezegd dat hij een maagvirus heeft maar dit duurt nu al meer dan 4 weken. Voorheen kon hij ook wel moe zijn of groeipijnen hebben maar dan kon hij nog sporten om zo eventuele frustratie kwijt te raken.

  Als ouder vind ik het lastig/moeilijk om hem te motiveren. Op youtube zijn er ook geen motivatiefilmpjes te vinden voor pubers (gat in de markt denk ik dan).

  Wie herkent dit en hoe ga je er dan mee om?

  Petra

  Antwoord
  • marina

   Dag Petra,
   Deze vraag kun je het beste stellen in de groep ‘Opvoedbreinbrekers’ op Facebook. (via facebook.com/marinavanderwal) Een groep ouders denkt dan graag met je mee!
   In de Online cursus ‘Happy Huiswerk’ en tijdens de masterclasses ga ik regelmatig in op het thema ‘motivatie’.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Samen ben je de basis van je gezin

Samen ben je de basis van je gezin

Als we vragen waar Sharon zich zorgen over maakt, ontdekken we dat het stel elkaar eigenlijk nog niet zo heel erg lang kent. Sharon blijkt, ondanks de anticonceptie, bij hun derde afspraakje zwanger te zijn geworden. En daar vinden de twijfels en vragen die Sharon heeft hun oorsprong: kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg om een gezin te starten? en: als je elkaar nog niet goed kent, hoe ga je er, met een baby, voor zorgen dat je elkaar als man en vrouw beter leert kennen en niet meteen als ‘pappa en mamma’?

Lees meer
Gevaarlijke spelletjes

Gevaarlijke spelletjes

Ook jij schrok je natuurlijk helemaal kapot toen je hoorde van de nieuwste trend onder jongeren. Elkaar gezellig de halsslagader dichtknijpen. Tips voor een gesprek met jouw zoon of dochter.

Lees meer
Eenzaam verdriet

Eenzaam verdriet

Irene vertelt: Al voor de lockdown startte zag onze zoon van 16 zijn vrienden eigenlijk niet meer. Wij waren daar...

Lees meer
Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Nora zit snikkend bij ons aan tafel. Na veel gedoe en een scheiding die lange tijd niet vanzelf ging, om het maar zachtjes uit te drukken, was ze zó blij om de liefde weer te vinden. Nu heeft ze alleen nog maar het gevoel dat ze op eieren moet lopen om niemand te kwetsen. ‘Moet ik dan tussen mijn eigen geluk en het geluk van mijn kinderen kiezen?’

Lees meer
Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!