Een succesvolle puber?

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Heidi

  Onze dochter heeft altijd aan judo gedaan. 3-4x per week trainen en daarbij nog regelmatig wedstrijden. Ook in Luxemburg, Zwitserland, Duitsland, Belgie,… is ze geweest. Ook 3x op de NK gejudood met mooie resultaten.
  Toen ze in de brugklas zat, was ze ingedeeld in de LOOT-klas. Dit is voor topsporters waarbij rekening wordt gehouden met huiswerk en toetsen na een wedstrijd-weekend.
  Toch ging het niet goed op school en zakte ze terug van VWO naar VMBO-T/Havo kansklas. Andere school, veel huiswerk en gestopt met judo. Nu ze HAVO doet heeft ze veel huiswerk, geen tijd meer voor vrije tijd als sporten of afspreken met vriendinnen. Het enige dat ze nog doet in het beetje vrije tijd is films kijken op de laptop en Instagram en Snapchatten op de telefoon.
  Wij willen haar heel graag weer aan het sporten, maar hoe combineren we dat met school???

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!