durf jij?

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.


Op 16 maart van dit jaar hebben de Burgemeesters van 26 gemeenten, waaronder de Burgemeester van onze gemeente, een convenant ondertekend over het terugdringen van alcohol- en druggebruik. En dit convenant is niet opgesteld omdat ze zich zaten te vervelen en daarom Ivo Opstelten maar eens op de koffie nodigden.
Welnee, dat convenant is opgesteld omdat wij als ouders te lui, te kortzichtig en te grote sukkels zijn om een duidelijk ‘nee’ te laten horen als het gaat om alcohol & druggebruik.

Dat convenant is er dus niet voor de lol of uit gemakzucht, maar uit bittere noodzaak: de aantallen coma zuipende pubers, de aantal harddrugsgebruikers en de aantal hulpvragers lopen, ook in onze gemeente, zó in de gaten dat er niets anders opzit dan actie.

Ik wil je daarom maar eens uitdagen: als er vanuit de overheid de noodklok geluid wordt over alcohol en druggebruik – en ik bedoel met dat laatste dus óók cocaïnegebruik door bijvoorbeeld 16 jarigen – waar blijven wij dan als ouders???
Dit convenant, deze zorgelijke zaken, gaat over de gezondheid van jouw en mijn kinderen! Kom op, wat gaan wij doen, als ouders? Discussieer mee: http://mammaweetalles.blogspot.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!