Boos!

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

“En toen was hij boos. En liep het huis uit.”

Het begon allemaal zo simpel: hij had – naar eigen zeggen heel vriendelijk – gevraagd wanneer er eindelijk gegeten zou worden. En ja, hij wilde graag een programma op de televisie kijken. En dat begon dus toen er geroepen werd. En wat werd er geroepen? Corvee! Nou nog mooier: niet op tijd je eten krijgen en dan wél gevraagd worden om schoon te maken. Hij vond het belachelijk.

En tja, twee van die pissige volwassene voor je, dan is het eerste waar je aan denkt…

“Hij vroeg of we allebei ongesteld waren, vandaag.” Olie op het vuur. Hij moest lachen om de boze gezichten. Dat werd weer vertaald in uitlachen en respectloos pubergedrag. En met de boze woorden ‘flikker dan maar op’, dacht ie: ‘nou, dat is best een goeie oplossing. Kan ik meteen dat programma afzien’.

En hij ging.

Ouders in de stress; “waren ze dan toch te streng? Maar je in je gezicht uit laten lachen, dat kun je ook niet zomaar laten gebeuren.” De – inmiddels late – avondmaaltijd werd in stilte genuttigd.
En steeds trok die stille, doodstille mobiele telefoon hun blik…

Geen bericht.
Geen telefoontje.

Daar zaten ze dan: twee van die ouderfiguren die zich schuldig voelen, niet beseffend dat een puber iets verder op heel tevreden zijn programma zit te kijken.

Puberteit.

Wereld van uitersten.

Marina van der Wal is puberexpert én moeder van twee zoons. Deze column berust op waarheid.
Samen met Jan Dijkgraaf schreef Marina ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek‘. Binnen een maand beleefde dit boek de derde druk.

Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!