Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan

Iedereen die mij op Facebook volgt weet zo ongeveer wel dat Kaat Mossel (zie www.kaatclub.nl ) mijn leven thuis organisatorisch een beetje in de hand houdt. Iets met planning en controle en niet vervuilen enzo. Aanrader trouwens; het werkt echt! Als je me hier een beetje volgt weet je óók dat ik een zoon heb die zijn hand niet omdraait voor twee uur fanatieke fitness en dat dan ‘nog lekker even afmaakt’ met heen en weer rennen naar het strand. Da’s dan 10km, of zo iets.

Ik kijk er naar en denk er het mijne van want voor de mensen die mij nóg beter kennen is het geen geheim dat hij dat sportieve gedoe niet van mij heeft. Ik doe aan koffiepotheffen. En, dat durf ik best te stellen, daar ben ik eigenlijk wel goed in.

Maar… gisteren heb ik dus puffend en zwetend naast hem mogen rennen. Tijdens zijn vakantie wilde hij tijd vrij maken om aan de gezondheid van zijn moeder te werken.  ‘Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen. Ik ga alleen maar om met mensen die het wel kunnen.’ Gelukkig is het mijn kind en kon ik om deze opmerking wel glimlachen. Leuk is misschien niet het juiste woord, maar ik denk dat ik van dat rennen de lol wel kan ontdekken.

Toch was ik stiekem wel blij, toen ik in mijn donderdag-mailtje van Kaat een linkje vond naar beweging.tv. Kun je gewoon thuis, zelfs met de gordijnen dicht, iets aan je conditie doen. Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan. Het lijkt wel afgesproken werk! 😉

0 reacties

Eerder verschenen…

Op zorgen kun je niet besparen

Op zorgen kun je niet besparen

De gesprekken bij ons tafel zijn de laatste weken veranderd; gingen ze eerst alleen over de zorgen voor en over kinderen, opvoedingsvragen en relatieperikelen, tegenwoordig komt het thema ‘de energierekening’ steeds vaker langs. Inclusief de grote zorgen die mensen zich hierover maken.
Inmiddels voelen we met de zorgen mee maar de eerste paar keer…

Lees meer
Op zorgen kun je niet besparen

Op zorgen kun je niet besparen

De gesprekken bij ons tafel zijn de laatste weken veranderd; gingen ze eerst alleen over de zorgen voor en over kinderen, opvoedingsvragen en relatieperikelen, tegenwoordig komt het thema ‘de energierekening’ steeds vaker langs. Inclusief de grote zorgen die mensen zich hierover maken.
Inmiddels voelen we met de zorgen mee maar de eerste paar keer…

Lees meer
Gevaarlijke spelletjes

Gevaarlijke spelletjes

Ook jij schrok je natuurlijk helemaal kapot toen je hoorde van de nieuwste trend onder jongeren. Elkaar gezellig de halsslagader dichtknijpen. Tips voor een gesprek met jouw zoon of dochter.

Lees meer
Samen ben je de basis van je gezin

Samen ben je de basis van je gezin

Als we vragen waar Sharon zich zorgen over maakt, ontdekken we dat het stel elkaar eigenlijk nog niet zo heel erg lang kent. Sharon blijkt, ondanks de anticonceptie, bij hun derde afspraakje zwanger te zijn geworden. En daar vinden de twijfels en vragen die Sharon heeft hun oorsprong: kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg om een gezin te starten? en: als je elkaar nog niet goed kent, hoe ga je er, met een baby, voor zorgen dat je elkaar als man en vrouw beter leert kennen en niet meteen als ‘pappa en mamma’?

Lees meer
Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Nora zit snikkend bij ons aan tafel. Na veel gedoe en een scheiding die lange tijd niet vanzelf ging, om het maar zachtjes uit te drukken, was ze zó blij om de liefde weer te vinden. Nu heeft ze alleen nog maar het gevoel dat ze op eieren moet lopen om niemand te kwetsen. ‘Moet ik dan tussen mijn eigen geluk en het geluk van mijn kinderen kiezen?’

Lees meer
Gevaarlijke spelletjes

Gevaarlijke spelletjes

Ook jij schrok je natuurlijk helemaal kapot toen je hoorde van de nieuwste trend onder jongeren. Elkaar gezellig de halsslagader dichtknijpen. Tips voor een gesprek met jouw zoon of dochter.

Lees meer
Eenzaam verdriet

Eenzaam verdriet

Irene vertelt: Al voor de lockdown startte zag onze zoon van 16 zijn vrienden eigenlijk niet meer. Wij waren daar...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!