Selecteer een pagina

Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen

Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan

Iedereen die mij op Facebook volgt weet zo ongeveer wel dat Kaat Mossel (zie www.kaatclub.nl ) mijn leven thuis organisatorisch een beetje in de hand houdt. Iets met planning en controle en niet vervuilen enzo. Aanrader trouwens; het werkt echt! Als je me hier een beetje volgt weet je óók dat ik een zoon heb die zijn hand niet omdraait voor twee uur fanatieke fitness en dat dan ‘nog lekker even afmaakt’ met heen en weer rennen naar het strand. Da’s dan 10km, of zo iets.

Ik kijk er naar en denk er het mijne van want voor de mensen die mij nóg beter kennen is het geen geheim dat hij dat sportieve gedoe niet van mij heeft. Ik doe aan koffiepotheffen. En, dat durf ik best te stellen, daar ben ik eigenlijk wel goed in.

Maar… gisteren heb ik dus puffend en zwetend naast hem mogen rennen. Tijdens zijn vakantie wilde hij tijd vrij maken om aan de gezondheid van zijn moeder te werken.  ‘Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen. Ik ga alleen maar om met mensen die het wel kunnen.’ Gelukkig is het mijn kind en kon ik om deze opmerking wel glimlachen. Leuk is misschien niet het juiste woord, maar ik denk dat ik van dat rennen de lol wel kan ontdekken.

Toch was ik stiekem wel blij, toen ik in mijn donderdag-mailtje van Kaat een linkje vond naar beweging.tv. Kun je gewoon thuis, zelfs met de gordijnen dicht, iets aan je conditie doen. Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan. Het lijkt wel afgesproken werk! 😉

marina van der wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut. Marina is een ervaren opvoedkundige en runt een praktijk waarin ze ouders met opvoedvragen begeleidt. Ze weet veel van de ontwikkeling van kinderen, van klein tot groot. Marina schreef meerdere succesvolle boeken over kinderen en opvoeden. Ze is vaak in de media. Oh, en ze is zelf moeder van twee kinderen.

We hebben meer blogs geschreven

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Kritiek blijft je je hele leven achtervolgen

Vaak hebben mensen het niet eens in de gaten, dat ze je met een goedbedoelde opmerking opzadelen met wéér een portie kritiek. En wat we te vaak vergeten is dat kritiek niet verdwijnt na een nachtje slapen: kritiek blijft je je hele leven achtervolgen.

Lees meer

Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas

Het huilen staat Stefanie* nader dan het lachen. Ze is zo ontzettend moe. En ze is haar luie pubers ook helemaal zat! Als ik tegen haar zeg ‘Ieder mens heeft recht op zijn eigen afwas’, kijkt ze me verbaasd aan.

Lees meer

Ik heb je beste vriendin gevonden

Op het moment dat wie dan ook het woordje ‘gewoon’ gebruikt in een zin om jou advies te geven, mag je van mij hard wegrennen. Als het om opvoeden gaat (en nog heel wat andere zaken in het leven), dan bestaat ‘gewoon’ helemaal niet. Want, als het dan zo ‘gewoon’ is, dan had je het wel gedáán!

Lees meer