Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen

Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan

Iedereen die mij op Facebook volgt weet zo ongeveer wel dat Kaat Mossel (zie www.kaatclub.nl ) mijn leven thuis organisatorisch een beetje in de hand houdt. Iets met planning en controle en niet vervuilen enzo. Aanrader trouwens; het werkt echt! Als je me hier een beetje volgt weet je óók dat ik een zoon heb die zijn hand niet omdraait voor twee uur fanatieke fitness en dat dan ‘nog lekker even afmaakt’ met heen en weer rennen naar het strand. Da’s dan 10km, of zo iets.

Ik kijk er naar en denk er het mijne van want voor de mensen die mij nóg beter kennen is het geen geheim dat hij dat sportieve gedoe niet van mij heeft. Ik doe aan koffiepotheffen. En, dat durf ik best te stellen, daar ben ik eigenlijk wel goed in.

Maar… gisteren heb ik dus puffend en zwetend naast hem mogen rennen. Tijdens zijn vakantie wilde hij tijd vrij maken om aan de gezondheid van zijn moeder te werken.  ‘Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen. Ik ga alleen maar om met mensen die het wel kunnen.’ Gelukkig is het mijn kind en kon ik om deze opmerking wel glimlachen. Leuk is misschien niet het juiste woord, maar ik denk dat ik van dat rennen de lol wel kan ontdekken.

Toch was ik stiekem wel blij, toen ik in mijn donderdag-mailtje van Kaat een linkje vond naar beweging.tv. Kun je gewoon thuis, zelfs met de gordijnen dicht, iets aan je conditie doen. Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan. Het lijkt wel afgesproken werk! 😉

Marina van der Wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer blogs geschreven

Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer
Eenzaamheid is de grootste valkuil

Eenzaamheid is de grootste valkuil

In spannende tijden wordt het duidelijk wat de sterke én wat de zwakke plekken in je relatie zijn. Pijnlijk duidelijk, wat betreft die zwakke plekken. En waarom pijnlijk? Omdat ze altijd iets zeggen over jouzelf. Over jouw investering in een relatie, het oude zeer dat je nog niet hebt kunnen verweven in je leven, je opvoeding en je minder leuke karaktereigenschappen. Wil je deze spannende tijden samen overleven, dan ontkom je er niet aan om naar je eigen leven te kijken. Dat geldt voor beiden: de partner én de patiënt.

Lees meer

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer

0 Comments

0 reacties

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!