Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan

Iedereen die mij op Facebook volgt weet zo ongeveer wel dat Kaat Mossel (zie www.kaatclub.nl ) mijn leven thuis organisatorisch een beetje in de hand houdt. Iets met planning en controle en niet vervuilen enzo. Aanrader trouwens; het werkt echt! Als je me hier een beetje volgt weet je óók dat ik een zoon heb die zijn hand niet omdraait voor twee uur fanatieke fitness en dat dan ‘nog lekker even afmaakt’ met heen en weer rennen naar het strand. Da’s dan 10km, of zo iets.

Ik kijk er naar en denk er het mijne van want voor de mensen die mij nóg beter kennen is het geen geheim dat hij dat sportieve gedoe niet van mij heeft. Ik doe aan koffiepotheffen. En, dat durf ik best te stellen, daar ben ik eigenlijk wel goed in.

Maar… gisteren heb ik dus puffend en zwetend naast hem mogen rennen. Tijdens zijn vakantie wilde hij tijd vrij maken om aan de gezondheid van zijn moeder te werken.  ‘Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen. Ik ga alleen maar om met mensen die het wel kunnen.’ Gelukkig is het mijn kind en kon ik om deze opmerking wel glimlachen. Leuk is misschien niet het juiste woord, maar ik denk dat ik van dat rennen de lol wel kan ontdekken.

Toch was ik stiekem wel blij, toen ik in mijn donderdag-mailtje van Kaat een linkje vond naar beweging.tv. Kun je gewoon thuis, zelfs met de gordijnen dicht, iets aan je conditie doen. Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan. Het lijkt wel afgesproken werk! 😉

0 reacties

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!