marina van der wal praat en schrijft over het opvoeden van kinderen en pubers

Adem In en Adem Uit

Gespannen zijn voor een proefwerk, een spreekbeurt voor de klas, je eerste date, een sollicitatie, lastig kunnen inslapen… Ontspannen vinden we allemaal, jong en oud, regelmatig lastig. Met deze ontspanningsoefening lukt dat goed! Of je nu wilt gaan slapen en alle beelden van de afgelopen dag schieten nog door je hoofd, of je nu gestresst bent omdat je een spreekbeurt voor de klas moet geven.

Schaapjes tellen helpt niet; daarna lig ik wakker van het geblaat

De 4-7-8 ademhalingstechniek is een ontspanningsoefening die is ontworpen om stress te verminderen, de geest te kalmeren en beter te kunnen inslapen. Hier is hoe je het doet:

  1. Adem in (4 tellen): Sluit je mond en adem diep in door je neus, en tel in je hoofd tot vier terwijl je inademt. Voel hoe de adem je longen vult.
  2. Houd je adem in (7 tellen): Houd je adem zeven tellen lang in.
  3. Adem uit (8 tellen): Open je mond en adem langzaam en rustig uit, tel in je hoofd tot acht terwijl je uitademt. Voel hoe alle spanning en stress je lichaam verlaten.

Dit vormt één ademhaling. Herhaal dit proces drie keer om een volledige ronde te voltooien. Probeer dit tweemaal daags te doen, of vaker indien nodig. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om snel te ontspannen en je te concentreren, en het kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van je slaap.

marina van der wal

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut. Marina is een ervaren opvoedkundige en runt een praktijk waarin ze ouders met opvoedvragen begeleidt. Ze weet veel van de ontwikkeling van kinderen, van klein tot groot. Marina schreef meerdere succesvolle boeken over kinderen en opvoeden. Ze is vaak in de media. Oh, en ze is zelf moeder van twee kinderen.

We hebben meer blogs geschreven

Gebrek aan financiële opvoeding: een springplank naar schulden

Gebrek aan financiële opvoeding: een springplank naar schulden

De noodzaak voor een financiële opvoeding wordt steeds belangrijker: de verleidingen voor onze kinderen worden groter, de manier waarop er verleid wordt door bedrijven wordt venijniger en lastiger te weerstaan. De kans op het ontwikkelen van schulden wordt groter. Leren sparen is belangrijk. Leren uitgeven belangrijker. Want: weinig financiële opvoeding is een springplank naar schulden.

Lees meer

De gestreste samenleving

‘Hoe kan het toch, dat er zoveel mensen, zoveel jongeren ook, de ratrace niet meer bij kunnen houden? En hoe is het zo ver gekomen dat zoveel mensen lijden onder ‘onverklaarbare klachten’ en dat de groep jongeren die hier onder lijdt steeds groter wordt?’

Lees meer

De balans tussen Gevoel en Actie

Emotieregulatie gaat over het vermogen om emoties te herkennen, deze emoties te begrijpen en daarna deze emoties ook nog eens in goede banen te leiden. Het betekent niet dat je je emoties zou moeten onderdrukken, maar dat je ze op een gezonde en constructieve manier uit.

Lees meer

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!

Binnenkort: een Online Bijeenkomst over Vapen!

Waar we het tijdens deze Online Bijeenkomst in ieder geval over gaan hebben:
* Zijn pubers meer verslavings gevoelig dan volwassenen?
* Hoe ga je het gesprek met je kinderen aan over een fenomeen als vapen?
* Kun je je kinderen hier tegen beschermen?
* Werkt verbieden?
* En straffen, werkt dat?
* Is het handig om een rijbewijs te beloven, als ze niet gaan vapen of roken?
* Jouw vragen komen natuurlijk ook aan bod!

Deelnemen? Schrijf je vrijblijvend in, dan houden we je op de hoogte!

We houden je op de hoogte!