Natuurlijk wil ik dat hij veilig zal landen

Twee maanden… het lijkt zo lang maar is uiteindelijk zo kort!

’s Middags zou hij aankomen. Op het vliegveld van Eindhoven. Na ruim twee maanden amper contact, minimale informatie en af en toe een kort berichtje via WhatsApp, zou ik mijn Grote, Stoere zoon weer in mijn armen kunnen sluiten. Maar dat was buiten de waard gerekend. Een paar dagen voor zijn thuiskomst was daar een berichtje. ‘Mam, ik denk dat het wat later in de avond gaat worden, dat het vliegtuig landt. Wil je me dan nog steeds komen halen?’ Ach, die paar uurtjes, een kniesoor die zich daar druk om maakt. Wist ik veel dat je dan op de dag supreme ’s ochtends nog zou kunnen horen dat het niet eens zeker is óf ze die dag nog gaan landen.

En zo las ik het bericht dat die ‘paar uurtjes’ uitstel waar hij het eerst over had misschien toch wat langer zouden kunnen gaan duren. Misschien morgen…

Natuurlijk wil je dan geen zeurkous zijn, en natuurlijk vind je dat een goed werkend vliegtuig veel belangrijker is dan het risico lopen dat een landing ergens in een koude, diepe zee of in een niet mee verend weiland is. Of dat zo’n kist zich in het dak van een huis boort of… En terwijl ik bedacht wat ik allemaal niet wil bekroop me al snel toch dat zeurderige gevoel: ik wil m’n kind! Hier. En Nu!

Ik kreeg ‘m. Diezelfde dag nog. Om dan nog geen 12 uur later vertwijfeld uit te roepen ‘kun jij je troep dan nooit eens meteen ópbergen…’

Twee maanden… alsof het gisteren was!

Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Ga dan naar de website voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

0 Comments

0 reacties

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!