Marina Leest: euh: spéélt de gezinseditie van Vertellis

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Dorine

  Ik wil heel graag kans maken op vertellis. Het is niet makkelijk om contact te maken te houden met onze puberdochter. Ik zou het superfijn vinden wanneer dit spel ons contact kan verbeteren.

  Antwoord
 2. Peggy

  Lijkt me super leuk om het spel thuis te spelen en in te zetten bij de pubers in mijn praktijk!

  Antwoord
 3. nathalie

  hi,
  ja dat lijkt mij een topspel voor in de koffer. en de vraag die je als voorbeeld stelt is er zeker een ‘welk talent van een ander gezinslid had jij wel willen hebben’!
  groet van Nathalie

  Antwoord
 4. Annemarie

  Met welke kwaliteit help je wel eens een ander?

  Antwoord
 5. Annemarie

  Dit spel lijkt mij een geweldige, bijna onmogelijke, uitdaging die ik wel wil aangaan met ons gezin. Eerst goed bedenken hoe ik dit taktisch ga introduceren voordat ze meteen terughollen naar hun kamer, want ‘moeders-heeft-weer-eens-iets-leuks-bedacht’.
  Een antwoord waar ik heel erg benieuwd naar zou zijn:
  “Wat zou je graag (nog eens) met het hele gezin willen doen?”
  Want wat er ook voorgesteld wordt, uitvluchten zijn altijd heel snel bedacht: geen tijd, te kinderachtig, duurt te lang, het regent, het is te warm, heb net afgesproken met Pietje, heb heeeel veeeeel huiswerk (?!), moet werken, heb last van m’n been/hand/voet, heb een wedstrijd, ben moe, belachelijk idee, geen zin, saaaaai, …..
  Dusssssss Vertellis, kom maar op, wie weet 👊👍💪😁

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!