Bambi

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

Sommige kinderfilms kunnen je zo bijblijven. Voor mij staat ‘Bambi’ nog steeds op eenzame hoogte op nummer 1. Ik heb niet veel herinneringen aan mijn  (biologische) moeder, maar  samen naar de film is er één van. In mijn herinneringen heeft ze een bloemetjes jurk aan. Maar dat kan ook zo maar niet kloppen: op één van de weinige foto’s die ik van haar gezien heb, stond ze ook met die jurk. En ik zelf had de mini-versie aan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De film hebben we niet afgezien; bij de sterf-scene van de moeder van Bambi blijk ik zo hard te zijn gaan huilen dat ik ben afgevoerd. Zou ik het toen voorvoeld hebben? Dat niet heel veel jaren daarna de rol van Bambi voor mij was weggelegd?

Mijn kinderen waren als peuter en kleuter dól op de film van Bambi. Gelukkig hadden ze niet genoeg zitvlees om de film tot aan ‘het’ moment uit te kijken. Zij hebben een eigen Bambi-trauma. Voor hun is de scene met de moeder van Stampertje tot op de dag van vandaag jeugdtrauma. De moeder van Stampertje zegt… En dan klinkt het gelaten uit twee monden ‘als je niets leuks te vertellen hebt, dan zeg je maar niets’.

En stralend hoor ik hem zeggen ‘ik heb járen gewacht om dít een keer tegen je te kunnen zeggen! Gisteren waren puber2 en ik wat zwijgzaam. Op mijn vraag ‘heb jij nog iets leuks?’ werd stil nee geknikt.

Op mijn ‘ik mis puber1, die nu ergens in de buurt van de poolcirkel aan het wakplonsen en kamperen is’, kreeg ik een duidelijk antwoord: ‘weet jij wat de moeder van Stampertje altijd zegt…?’

Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Op Facebook worden de data regelmatig gepubliceerd!

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

Eerder verschenen…

Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Ook voor je toekomst moet je ruimte maken

Anniek en Jan logeren in een B&B op loopafstand van ons huis en komen een weekend ‘bootcampen’. Ze hebben elkaar ruim vijf jaar geleden leren kennen. Anniek was bij de start van hun relatie zo’n drie jaar daarvoor gescheiden van de vader van haar drie kinderen. Jan was ruim twee jaar weg bij zijn gezin. Een afscheid met veel pijn, verdriet en een nare vechtscheiding.

Lees meer
Vuurwerk anno 2017

Vuurwerk anno 2017

Droomt jouw puber al van het afsteken van vuurwerk? Worden alle folders bijna uit het hoofd geleerd en vraag je je wel...

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!