Bambi

blog

Geschreven door: Marina

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

Sommige kinderfilms kunnen je zo bijblijven. Voor mij staat ‘Bambi’ nog steeds op eenzame hoogte op nummer 1. Ik heb niet veel herinneringen aan mijn  (biologische) moeder, maar  samen naar de film is er één van. In mijn herinneringen heeft ze een bloemetjes jurk aan. Maar dat kan ook zo maar niet kloppen: op één van de weinige foto’s die ik van haar gezien heb, stond ze ook met die jurk. En ik zelf had de mini-versie aan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De film hebben we niet afgezien; bij de sterf-scene van de moeder van Bambi blijk ik zo hard te zijn gaan huilen dat ik ben afgevoerd. Zou ik het toen voorvoeld hebben? Dat niet heel veel jaren daarna de rol van Bambi voor mij was weggelegd?

Mijn kinderen waren als peuter en kleuter dól op de film van Bambi. Gelukkig hadden ze niet genoeg zitvlees om de film tot aan ‘het’ moment uit te kijken. Zij hebben een eigen Bambi-trauma. Voor hun is de scene met de moeder van Stampertje tot op de dag van vandaag jeugdtrauma. De moeder van Stampertje zegt… En dan klinkt het gelaten uit twee monden ‘als je niets leuks te vertellen hebt, dan zeg je maar niets’.

En stralend hoor ik hem zeggen ‘ik heb járen gewacht om dít een keer tegen je te kunnen zeggen! Gisteren waren puber2 en ik wat zwijgzaam. Op mijn vraag ‘heb jij nog iets leuks?’ werd stil nee geknikt.

Op mijn ‘ik mis puber1, die nu ergens in de buurt van de poolcirkel aan het wakplonsen en kamperen is’, kreeg ik een duidelijk antwoord: ‘weet jij wat de moeder van Stampertje altijd zegt…?’

Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Op Facebook worden de data regelmatig gepubliceerd!

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

0 reacties

Eerder verschenen…

Samen ben je de basis van je gezin

Samen ben je de basis van je gezin

Als we vragen waar Sharon zich zorgen over maakt, ontdekken we dat het stel elkaar eigenlijk nog niet zo heel erg lang kent. Sharon blijkt, ondanks de anticonceptie, bij hun derde afspraakje zwanger te zijn geworden. En daar vinden de twijfels en vragen die Sharon heeft hun oorsprong: kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg om een gezin te starten? en: als je elkaar nog niet goed kent, hoe ga je er, met een baby, voor zorgen dat je elkaar als man en vrouw beter leert kennen en niet meteen als ‘pappa en mamma’?

Lees meer
Gevaarlijke spelletjes

Gevaarlijke spelletjes

Ook jij schrok je natuurlijk helemaal kapot toen je hoorde van de nieuwste trend onder jongeren. Elkaar gezellig de halsslagader dichtknijpen. Tips voor een gesprek met jouw zoon of dochter.

Lees meer
Eenzaam verdriet

Eenzaam verdriet

Irene vertelt: Al voor de lockdown startte zag onze zoon van 16 zijn vrienden eigenlijk niet meer. Wij waren daar...

Lees meer
Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Laat tijd in je voordeel werken bij je samengestelde gezin

Nora zit snikkend bij ons aan tafel. Na veel gedoe en een scheiding die lange tijd niet vanzelf ging, om het maar zachtjes uit te drukken, was ze zó blij om de liefde weer te vinden. Nu heeft ze alleen nog maar het gevoel dat ze op eieren moet lopen om niemand te kwetsen. ‘Moet ik dan tussen mijn eigen geluk en het geluk van mijn kinderen kiezen?’

Lees meer
Investeren kun je leren

Investeren kun je leren

‘Is dit nou relatietherapie?’ vraagt Serge op een gegeven moment. Hij kijkt er een beetje bedenkelijk bij. ‘Dat klinkt zo alsof we gefaald hebben, samen. Terwijl we het eigenlijk heel goed hebben.’

Lees meer
mobieltje uit bij het huiswerk maken

Doe mee met de VragenChallenge!

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere dag een vraag in je mailbox!