Bambi

Sommige kinderfilms kunnen je zo bijblijven. Voor mij staat ‘Bambi’ nog steeds op eenzame hoogte op nummer 1. Ik heb niet veel herinneringen aan mijn  (biologische) moeder, maar  samen naar de film is er één van. In mijn herinneringen heeft ze een bloemetjes jurk aan. Maar dat kan ook zo maar niet kloppen: op één van de weinige foto’s die ik van haar gezien heb, stond ze ook met die jurk. En ik zelf had de mini-versie aan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De film hebben we niet afgezien; bij de sterf-scene van de moeder van Bambi blijk ik zo hard te zijn gaan huilen dat ik ben afgevoerd. Zou ik het toen voorvoeld hebben? Dat niet heel veel jaren daarna de rol van Bambi voor mij was weggelegd?

Mijn kinderen waren als peuter en kleuter dól op de film van Bambi. Gelukkig hadden ze niet genoeg zitvlees om de film tot aan ‘het’ moment uit te kijken. Zij hebben een eigen Bambi-trauma. Voor hun is de scene met de moeder van Stampertje tot op de dag van vandaag jeugdtrauma. De moeder van Stampertje zegt… En dan klinkt het gelaten uit twee monden ‘als je niets leuks te vertellen hebt, dan zeg je maar niets’.

En stralend hoor ik hem zeggen ‘ik heb járen gewacht om dít een keer tegen je te kunnen zeggen! Gisteren waren puber2 en ik wat zwijgzaam. Op mijn vraag ‘heb jij nog iets leuks?’ werd stil nee geknikt.

Op mijn ‘ik mis puber1, die nu ergens in de buurt van de poolcirkel aan het wakplonsen en kamperen is’, kreeg ik een duidelijk antwoord: ‘weet jij wat de moeder van Stampertje altijd zegt…?’

Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Op Facebook worden de data regelmatig gepubliceerd!

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Deze column is eerder verschenen als column voor HD-media.

Geschreven door admin

Marina van der Wal, puberexpert en gezins- en relatietherapeut.

We hebben meer over dit onderwerp

Jouw examenpuber gaat op reis

Jouw examenpuber gaat op reis

Jij denkt er nog niet aan maar jouw ‘examen-puber’ wel: de examenreis!

En als je er aan denkt is ‘paniek!’ misschien wel het woord dat het dichtst bij jouw emotie komt. Want: gaat dat wel goed, samen met vriend(inn)en op reis? Lukt het jouw zoon of dochter om zichzelf te blijven met een groep jongeren die niets liever wil dan ‘helemaal uit je bol gaan!’. Drank, drugs, sex, soa’s… En dan durf je het woord zwan… niet eens te dénken!

Lees meer
Mijn controle was niet zijn controle

Mijn controle was niet zijn controle

Al een paar maanden hield ik een knobbel in mijn borst in de gaten: groeit de knobbel, is ie nu weg? Als ik mijn arm omhoog houd, is die knobbel er dan nog steeds? Is het een plekje, rond, langwerpig, hard of zacht? 

Lees meer

Oud Zeer

Er zijn van die boeken waarvan je denkt ‘dit boek moet iedereen lezen!’ En bij sommige boeken vul ik dit graag aan met ‘en zéker ouders en mensen de met kinderen werken…’ Voor het boek ‘Oud Zeer’ van Bram Bakker geldt dit zeker; vakliteratuur voor ouders (en vakkrachten). 

Lees meer

0 Comments

0 reacties

De blogs als eerste in je mailbox?

De blogs als eerste in je mailbox?

Alle blogs (en vlogs) verschijnen altijd eerst op de website. En we sturen deze blogs ook altijd meteen per mail. Voor aanbiedingen geldt dat trouwens ook: die bieden we ook als eerste via de mail aan. Het kan ook zo maar gebeuren dat we alleen de mail gebruiken en niets op onze socials plaatsen. Wil je niets missen? Dan zorg je dat je op de hoogte blijft. Dat regel je met een simpele klik op de onderstaande knop. Schrijf je in en mis geen enkel blog!

Het is gelukt!